Natečaj Wonderfest 2020

Studio Siposh je v želji po dodatnemu prispevku k razvoju slovenske filmske produkcije in ustvarjanju priložnosti za še neodkrite talente, razpisal svoj lastni filmski natečaj.

Ime natečaja Wonderfest izhaja iz zgornje misli, ki je pravzaprav nekakšen moto Studia Siposh. Odziv nanj nas je presenetil, saj se je prijavilo preko 100 kandidatov.

Natečaj je potekal tako, da so prijavljeni posamezniki dobili posnetke z dveh snemanj, ki smo jih opravili za Dekalog in sicer plezalca ter Mojzesa, ki se podata nagoro. Filmski material smo prepustili idejam in vizijam filmskega ustvarjanja željnim ustvarjalkam in ustvarjalcem. Navkljub gori materiala se podviga niso ustrašili in, nastalo je lepo število končnih izdelkov v obliki motivacijskih nagovorov. Cilj je bil ustvariti domiselno povezavo med dodeljenim svetopisemskim odlomkom ter posnetim materialom.

David Sipoš, ustanovitelj in producent, Matías Zemljič, scenarist in montažer, Vid Planinc, mojster vizualnih efektov ter Alen Prelesnik, izvršni producent so se kot člani žirije zakopali v pregled prejetih izdelkov in tako so bili rezultati znani.


Tukaj so filmi zmagovalcev in posebna omemba žirije:


Misli žirije Wonderfesta 2020:

Studio Siposh