Premiera filma Srečen bo čas

Zadnji novembrski vikend leta 2022 je zaznamovala premiera celovečernega filma SREČEN BO ČAS!

V petek, 25. novembra so kinodvorano Cineplexxa Celje napolnili ustvarjalci in podporniki projekta in si premierno ogledali igrano-dokumentarni film o blaženem škofu Antonu Martinu Slomšku. Film osvetljuje navdihujočo zgodbo o človeku, ki je poznal slovensko dušo in ji vdano posvetil celo svoje življenje.

Skozi intervjuje različnih strokovnjakov, ki so podprti z animacijami in igranimi prizori, odkrivamo razsežnosti Slomškovih zaslug za razvoj slovenskega jezika in krepitev splošne narodne zavednosti. Znotraj dokumentarnega dela nas kratki igrani film Ključ na obzorju popelje v Slomškovo otroštvo, drugi kratki igrani film Kje je gospod Frank? pa nas umesti v majhno štajersko vas v času pomladi narodov.

Po projekciji sta obiskovalce v proces nastajanja filma na kratko popeljala režiser in producent David Sipoš ter scenarist in sorežiser Matjaž Feguš, na kratko pa sta svoji prvi snemalni izkušnji opisala tudi glavna igralca, Ožbej Romih in Robert Dragar. Večer se je zaključil ob druženju in izmenjavanju vtisov.

V soboto, 26. novembra, sta sledili dve ekskluzivni projekciji, ki sta bili na veliko veselje celotne ekipe Studia Siposh razprodani!

Kmalu bomo z vami delili nove priložnosti za ogled filma Srečen bo čas. Se vidimo!

Studio Siposh