Natečaj Wonderfest 2021

Studio Siposh je konec lanskega leta ponovno priredil natečaj Wonderfest za vse talente, ki bi si želeli ustvariti zgodbo v filmski produkciji.
Tudi tokrat smo prejeli zelo pozitiven odziv kandidatov. Pri njih smo opazili željo po odkrivanju novih dimenzij v filmskih vodah in med njimi izbrali najboljšega, ki nas je prepričal s svojim izdelkom.
Vsi prijavljeni kandidati so dobili veliko količino posnetega materiala, ki je zajemal posnetke svete družine, Jezusovega rojstva in njegovega križanja. Zraven posnetkov so dobili tudi citat iz svetega pisma, ki so ga morali vključiti v zgodbo in vse skupaj zaokrožiti v lepo celoto. Navkljub gori materiala se prijavljeni kandidati niso ustrašili in tako je nastalo lepo število dobrih končnih izdelkov, v obliki motivacijskih nagovorov.
Zmagovalca Wonderfesta 2020, sedaj zaposlena pri Studiu Siposh - Elza Rebol, vodja projektov in Tomaž Rihtar, asistent produkcije - sta kot člana žirije pregledala vse izdelke, staknila svoji glavi in izbrala najbolj prepričljivega. Ta je postal zmagovalec Wonderfesta 2021.

Zmagovalec Tadej Premužič je ob ustvarjanju filma zapisal tole:

Čeprav je zgodba vseh časov znana skoraj vsem, lahko nekomu, ki se z vero in z Jezusovimi nauki nikoli ni natančneje srečal, predstavlja izziv. Skozi proces pripravljanja filma sem spoznal nekatere pomembnejše poglede in nauke, katerim v preteklosti nisem namenjal pozornosti, ob poglobljenem prebiranju Svetega Pisma in evangelijev pa sem ob mnogih pomislil, kako relevantni so tudi v današnjem času. Kar je doživljal, je bilo tragično; kljub temu, da je bila tako začrtana njegova pot, je krivično hudo trpel, ob vseh besedah, ki jih je izrekal, pa je ostajal skromen in hkrati velik. S samo zgodbo sem želel prikazati tudi Jezusovo veliko povezanost z Marijo in Jožefom ter njegovo zgodnje zavedanje, s kakšnim namenom je prišel na Zemljo. Čeprav bi glede na vse pričevane čudeže in moč, ki jo je imel, od tega namena s človeške plati lahko zlahka odstopil, hkrati uči tudi vztrajnosti za dosego višjega cilja - če se z razlogom lotiš nečesa, vztrajaj in zdrži do konca.

Studio Siposh