Kino turneja filma Srečen bo čas

Srečen bo čas je konec novembra 2022 v sklopu premiernih predvajanj trikrat napolnil dvorano Cineplexx Celje. Prvi odzivi na film so nas še bolj spodbudili v naši nameri, da film obišče kar največ slovenskih kinodvoran.

V sodelovanju z Art kino mrežo in njenimi člani smo tako med februarjem in aprilom izvedli program predvajanj za prvo kino turnejo filma iz Studia Siposh. Srečen bo čas je tako obiskal 29 krajev, razprostrtih od Prekmurja do Obale; Brežice, Celje, Cerknica, Črnomelj, Domžale, Idrija, Izola, Krško, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Ptuj, Radovljica, Rogaška Slatina, Šenjur, Sevnica, Škofja Loka, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Trbovlje, Velenje, Vojnik, Vrhnika, Žiri.

Odziv je bil, zlasti za slovenski film, nad pričakovanji. Presenečal je topel sprejem filma v krajih, ki s Slomškom in njegovim delovanjem niso neposredno povezani. Skozi celoten program je bil potreben razpis dodatnih predstav, pojavile pa so se tudi prošnje za kino predvajanja izven obstoječe mreže kinooperaterjev. Svetniški kandidat je tako nagovoril več kot 5000 ljubiteljev filma in pred veliko platno privabil tudi lepo število ne tako rednih obiskovalcev kinodvoran.

Studio Siposh